Gipsbuiken!
Een blijvende herinnering aan je zwangerschap!
Heb je geen zin om zelf te kliederen met gips, of weet je niet waar je moet beginnen?
Laat het dan door Ut Snooterkuuke doen.
I
Gewoon bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Natuurlijk kan dit ook op een babyshower.
Indien gewenst en/of noodzakelijk komen wij ook in het ziekenhuis.
Ik zorg voor alle materialen, maak er een ophangsysteem aan en zorg indien u dat wenst voor het glad maken en/of beschilderen/decoreren.
Hoe werkt het?
Zorg dat je gemakkelijke kleding aan hebt en die je gemakkelijk kunt wassen.
Denk aan een makkelijke (jogging) broek en een aansluitende (wat oudere, of makkelijk wasbare) top, bh of bikini bovenstuk.
Je buik word voor het gipsen ingestreken met een royale laag vaseline zodat het gips gemakkelijk weer los laat.
Voor het gipsen gebruik ik warm water, waardoor het gipsen aangenaam aanvoelt.
Het gips dat we gebruiken is geen hobbygips wat flubberig blijft en uren moet drogen maar is sneldrogend en word na uitharden superhard. Het begint al na een aantal minuten uit te harden en is na een minuut of 20 al hard genoeg om eraf gehaald te worden.
Zodra het lichaam helemaal bedekt is, kan het gips er dus bijna meteen afgehaald worden.
Het grootste voordeel is dat je daardoor niet lang hoeft te staan.
Ik help je desgewenst bij het opfrissen en aankleden als dit lastig lukt met je bolle buik.
Binnen drie kwartier tot een uur ben je helemaal klaar.
Deze ruwe gipsbuik neem ik dan mee en laat ik verder uitharden, deze egaliseer ik en voorzie ik van een ophangsysteem. Desgewenst decoreer ik deze dan.
Ik stuur je een berichtje als je gipsbuik klaar is om opgehaald te worden.
Indien dit lastig is, kun je er ook voor kiezen om je gipsbuik tegen een kleine vergoeding bij je thuis te laten bezorgen.
Het beste resultaat krijg je bij een zwangerschap vanaf ongeveer 34 weken.
Je buik is dan al flink groot maar de baby is vaak nog niet helemaal ingedaald zodat je je buik mooi naar voren draagt, hoewel eerder of later natuurlijk ook altijd mogelijk is.
Het mooiste resultaat krijg je als je staat, dus zorg dat je goed uitgerust bent. Zittend gaat natuurlijk ook als het staan niet lukt. Zorg ervoor dat je wat eet voor je de buikafdruk laat maken zodat je je niet flauw voelt tijdens het maken van de afdruk. Het gipsen is niet schadelijk voor jou of je baby.
Er zijn vele varianten van de gipsbuik mogelijk
Je kunt alleen de buik gipsen, maar ook met borsten, arm of stuk been, of bv met een hand op je buik, van jezelf of partner. Mee gipsen van kinderhandjes is lastiger, ze kunnen vaak niet lang genoeg stilzitten. Het meegipsen van kleine kinderen doe ik dus ook liever niet.
Een andere mogelijkheid is het maken van een zogenaamde babybowl. Deze uit Amerika overgewaaide trend, is het maken van een soort schaal van je buik-afdruk. Deze word door ons beschilderd naar je wens. Later kun je, als de kleine er is deze terug leggen in zijn buik. Dit word nogal eens gedaan bij foto-shoots! Indien je de bowl wilt gebruiken voor zo'n foto-shoot laat de bowl dan zo laat mogelijk maken, anders loop je de kans dat je kleine er niet meer in past. Na het maken van dergelijke foto's kun je, je bowl gebruiken als bv fruitschaal of decoratie.